Informații introductive
Platforma www.cursuri.surdocecitate.ro este realizată la inițiativa Fundației Sense Internațional România și are ca scop crearea unei resurse cheie online în domeniul surdocecității, care se adresează persoanelor cu surdocecitate, părinților, profesorilor, terapeuților, medicilor, directorilor de instituții și altor persoane interesate.
Proiectul creării platformei www.cursuri.surdocecitate.ro este finanțat de către Fundația Nelumbo și Sense International UK și face parte din proiectul Educație cu Sense Internațional.
Fundația Sense Internațional România este o organizație non-guvernamentală românească, înființată în anul 2001 și înregistrată la Tribunalul Judecătoriei sector 6 din București sub nr. 18PJ/2001, având codul fiscal nr. 13833304 și contul RO05 RNCB 0077 0502 3229 0001 (RON), deschis la Banca Comercială Română, sector 6, cu sediul în Bucureşti, Aleea Romancierilor nr.2, bl. Z16, parter, ap. 2, sector 6.
Misiunea fundației este de a lucra în parteneriat cu persoanele cu surdocecitate, familiile acestora, personalul de îngrijire și specialiști, pentru a avea certitudinea că toate aceste grupuri au acces la consiliere, oportunități și sprijin.
Fundația Sense Internațional România va deține rolul de Administrator al platformei www.cursuri.surdocecitate.ro și va gestiona toate informațiile de pe platformă.
Informațiile din cadrul platformei pot fi modificate de către administratorul site-ului, reprezentat de Fundația Sense Internațional România, fără a face o notificare în prealabil către persoanele care îl utilizează, utilizatorii.
Utilizatorii site-ului au oricând la dispoziție informațiile cu privire la termenii și condițiile de utilizare a platformei, fără să existe restricții în acest sens. Prin utilizarea platformei, utilizatorii își dau acordul cu privire la termenii și condițiile platformei www.cursuri.surdocecitate.ro și aceasta poate fi utilizată doar cu acest accept dat în mod expres. Dacă un utilizator nu este de acord cu anumite aspecte descrise în Termeni și condiții, poate înceta utilizarea platformei.
1. Despre www.cursuri.surdocecitate.ro
Platformă a fost gândită și creată în beneficiul persoanelor care lucrează sau interacționează cu persoane cu surdocecitate – părinți, familie, asistenți sociali, psihopedagogi, psihologi, kinetoterapeuţi, asistenți personali, terapeuți, cadre didactice, medici, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ special, ai instituțiilor de stat din domeniul de Sănătate, Educație, Servicii Sociale, Autorităților persoanelor cu dizabilități și ONG-uri interesate.
Toate informațiile și documentele regăsite pe platformă pot fi accesate gratuit sau contra cost de către utilizatori, în funcție de specificul fiecărui curs, în urma creării unui cont de utilizator unic – mai multe detalii referitoare la acest aspect sunt detaliate în cadrul secțiunii cu nr. 3, ”Crearea unui cont”.
Platforma este compusă din următoarea serie de secțiuni/informații ce pot fi consultate:
2. Proprietatea intelectuală
Întregul conținut al acestui Site, este proprietatea exclusivă a Fundației Sense Internațional România, fiind protejat de legislația privind protecția drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.
Orice comentariu trebuie să respecte dreptul de proprietate intelectuală. Utilizatorii răspund personal pentru încălcarea legislației ce reglementează drepturile de autor şi pe cele conexe.
Denumirea „surdocecitate.ro”, logo-urile şi simbolurile asociate ei, precum şi combinații ale acestora cu orice cuvânt, simbol grafic sau sub orice altă formă, folosite în Site, sunt proprietatea exclusivă a Sense Internațional România. Acestea nu pot fi utilizate în niciun mod fără acordul prealabil şi explicit, exprimat în scris, al Fundației. Utilizarea abuzivă a Site-ului, neautorizată în prealabil în scris de proprietarul acestui Site, este interzisă şi cade sub incidența normelor legale în vigoare, atrăgând răspunderea utilizatorului.
3. Crearea unui cont
Crearea unui cont se realizează în urma accesării butonului ”Conectare/Înregistrare”. Odată accesat, face redirecționarea către pagina de autentificare, unde se face înregistrarea pe baza completării formularului de înscriere. La adresa de e-mail furnizată la momentul înregistrării, veți primi un link de confirmare a creării contului.
Platforma va recunoaște noul utilizator, pe baza numelui și parolei alese, informații pe care utilizatorul le va folosi de fiecare dată când accesează platforma.
În cazul cursurilor unde se percepe taxă de participare, utilizatorul va avea acces la module și la activitățile de curs doar după plata taxei respective prin plata cu cardul sau virament bancar.
4. Drepturile și obligațiile unui cursant
Cursantul are dreptul de a beneficia de acces la curs în contul de cursant, conform programării afișate la curs în urma achitării taxei de înscriere.
Cursanții înscriși au dreptul să utilizeze pe deplin facilitățile care le sunt puse la dispoziție în platformă în conformitate cu normele legale în vigoare şi respectarea valorilor sociale şi morale.
Fiecare cursant are dreptul de a-şi exprima opiniile sub forma comentariilor ori de a cere informații suplimentare prin intermediul datelor de contact menționate în secțiunea Contact.
Fiecare utilizator al platformei are obligația de a furniza informații corecte și reale despre propria persoană atunci când realizează propriul cont de utilizator. În cazul în care administratorul platformei suspectează informațiile ca nefiind reale, își rezervă dreptul de a suspenda temporar contul.
Fiecare cursant are obligația de a utiliza un limbaj decent, nediscriminatoriu și adecvat fiecărei discuții. Utilizatorul are obligația de a nu crea conținut sau de a nu posta informații sau mesaje:
Dacă administratorul platformei observă contrariul, își rezervă dreptul de a șterge mesajele cu conținut nepotrivit, de a suspenda temporar sau definitiv contul utilizatorului, informând utilizatorul printr-un avertisment și restricționându-i accesul pe platformă.
5. Drepturile și obligațiile furnizorului
Furnizorul are dreptul de a stabili perioada de desfășurare a cursurilor şi a modului în care acestea sunt alocate. Perioada de desfășurare a unui curs este menționată la fiecare curs în parte. Furnizorul are dreptul de a schimba sau/şi modifica perioada de desfășurare a unui curs.
Furnizorul are obligația de a afișa programarea activităților în cadrul cursului. Furnizorul se obligă față de cursanți ca în cazul nepresărării sau prestării necorespunzătoare a serviciilor, dacă se demonstrează acest lucru ținând cont de prevederile Termenilor de Utilizare şi ale reglementărilor legale în vigoare, arătând prin orice mijloace de probă că li s-a adus un prejudiciu real şi legitim, să despăgubească clientul în limita contravalorii serviciilor achitate.
Deoarece funcționarea serviciilor depinde de furnizorii de servicii internet furnizorul nu poate garanta că serviciile oferite vor fi întotdeauna conforme cu dorințele utilizatorului, neîntrerupte, la timp şi fără erori, sau ca erorile vor fi corectate la timp, depinzând de ceilalți furnizori la rândul nostru.
6. Dispoziții finale
Termenii și condițiile detaliate se aplică pe termen nelimitat de la prima accesare a platformei www.cursuri.surdocecitate.ro . Ele pot fi modificate de către administrator oricând, fără o notificare în prealabil, utilizatorul având obligația de a verifica versiunea actualizată la fiecare accesare, semnalizată prin ”Data ultimei modificări”.
Inițiatorul platformei, Fundația Sense Internațional România, dorește să își îmbunătățească continuu serviciile și informațiile disponibile, și pentru orice probleme și sugestii, vă invităm să scrieți solicitarea/mesajul dvs. la cursuri@surdocecitate.com.